Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Katmer 2

(Katmer 2 nasıl yapılır)

Katmer 2 için kullanılan malzemeler :
2 bardak un
1 bardak sıvıyağ margarin karışımı
biraz su
tuz


Tarifi :
Un, tuz ve suyla yumuşak bir hamur yapın. Hamuru yarım saat dinlendirin. Hamurdan iki parça koparıp, pasta büyüklüğünde açın. Aralarını yağlayıp, üst üste koyun. Bu şekilde 15 dakika buzdolabında bekletin. Dolaptan çıkardıktan sonra tekrar yemek tabağı büyüklüğünde açın. Yağ sürüp bohça gibi kapatın. Tekrar merdaneyle yemek tabağı büyüklüğünde açıp, yapışmaz tavada arkalı önlü kızartın. Tüm hamura aynı işlemi uygulayın. Katmeri arzuya göre peynir, kavrulmuş kıyma, reçel, bal veya pekmezle birlikte servis yapabilirsiniz

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kudret
Gönderdiği tarih : 05 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,058 saniyede oluşturuldu.