Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Tavuklu Simit

(Tavuklu Simit nasıl yapılır)

Tavuklu Simit için kullanılan malzemeler :
4 su bardağı un
1/2 haşlanmış tavuk göğsü
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı şeker
1 adet yumurta
10 gr bira mayası
tuz
susam
1 çay bardağı tahin
1 kahve fincanı sıvıyağ

Tarifi :
Mayayı ılık su ve şeker ile karıştırıp 10 dakika bekletin. Unu havuz gibi açın. Kabaran mayayı, yumurtayı, sıvıyağ ve tuzu koyup yumuşak bir hamur haline getirin. Hamuru iki misli olana kadar ılık bir yerde mayalandırın. Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp, merdane ile 15 cm uzunluğunda açın. İçine tavuklu harcı koyup uçlarını birleştirip küçük ekmek şekli verin. Tahini biraz su ile sulandırın. Simitleri tahinli suya batırıp, susama bulayın, bir parmak ara ile yağlanmış tepsiye dizin. Ilık bir yerde kabarıncaya kadar bekletin.önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kudret
Gönderdiği tarih : 05 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Çok miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler.





Sayfa 0,029 saniyede oluşturuldu.