Horasan Böreği için kullanılan malzemeler :
3 adet orta boy haşlanmış patates
3 adet yumurta
1 fincan sıvıyağ
1 kibrit kutusu kadar maya
yarım bardak süt
2 çorba kaşığı haşhaş
aldığı kadar un
tuz
Tarifi : Patatesleri haşlayıp rendeleyin. Ilık sütün içinde mayayı eritin. Bütün malzemeleri karıştırarak, yumuşak, yağlı bir hamur elde edin. Hamuru üçe bölerek buzdolabında 1 saate yakın mayalandırın (üstü örtülmeli). Buzdolabından çıkardıktan sonra, her parçayı yuvarlayarak kalınca açın. Sığara böreği gibi kesin. Geniş kenara içi koyarak kıvırın. Yağlanmış tepsiye dizerek yarım saat bekletin. Üzerine haşhaş serpip, yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 8