Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Ormancı

(Ormancı nasıl yapılır)

Ormancı için kullanılan malzemeler :
2 adet yufka
1 havuç rendesi
çok ince kıyılmış 1 adet pırasa
1 demet maydanoz, dereotu
500 gr domates
1 kase ıspanak
tuz
karabiber
1 yumurta

Tarifi :
Yufkayı ikiye bölün. Rendelenmiş havuç, kıyılmış pırasa, maydanoz, dereotu, yumurta ve tuzu karıştırın. Yufkaların geniş tarafına bu harçtan koyun. Sigara böreği gibi sarıp, kızgın yağda kızartın. Yoğurt veya domates sos ile servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kudret
Gönderdiği tarih : 05 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,020 saniyede oluşturuldu.