Ana Sayfa > Yumurta Yemekleri > Omlet Suflesi

(Omlet Suflesi nasıl yapılır)

Omlet Suflesi için kullanılan malzemeler :
5 adet yumurta
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
yarım bardak süt
1 su bardağı rende gravyer peyniri
tuz
karabiber

Tarifi :
Bir kaba yağı koyun ve eriyince unu ilave edin. Esmerleştirmeden kavurun ve azar azar karıştıra karıştıra sütü ilave edin. Muhallebi kıvamına gelirken peyniri de katın. Tuz ve karabiberi kattıktan sonra biraz daha karıştırarak pişirin ve sonra ateşten alın ve soğutun. Ilıklaşan karışıma sarıları ve beyazları ayrılmış yumurtaların sadece sarılarını teker teker ilave edin ve çırparak iyice karışmasını sağlayın. Diğer tarafta yumurta beyazlarını da çırparak kar gibi bir köpük elde edin. Fırını ısıtın ve fırına girecek kabı yağlayın. Sonra sarı yumurtalı karışıma yumurta aklarını da katıp iyice karıştırın, fırına girecek kaba boşaltın ve fırına verin 30-35 dakika pişirin ve servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kudret
Gönderdiği tarih : 06 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,013 saniyede oluşturuldu.