Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Patlıcan Musakka

(Patlıcan Musakka nasıl yapılır)

Patlıcan Musakka için kullanılan malzemeler :
5 orta boy patlıcan
100 gr margarin
2 baş soğan
250 gr kıyma
3 büyük boy domates
5 yeşil biber
1 kahve kaşığı karabiber
¾ su bardağı su veya et suyu
2,5 çorba kaşığı zeytinyağı
biraz tuz

Tarifi :
Soğanlar ince ince doğranır ve 2,5 çorba kaşığı zeytin yağıyla birlikte tencereye konup orta ateşe oturtulur. Tahta kaşıkla karıştırılarak kavrulur. Soğanlar pembeleşmeye başlayınca, kıyma ilave edilerek karıştırmaya ara verilmeden kavrulur. Kıymanın rengi değişinceye kadar kavurduktan sonra tuz ve karabiber serpilir. Kabuğu soyulup çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küçük küçük doğranmış domates katılır ve tenceredeki malzeme domates iyice eriyip suyunu çekene kadar pişirilir. Patlıcanlar alaca soyulur iki parmak eninde yuvarlak dilimler halinde doğranır ve tuzlanıp yarım saat kadar bekletilir. Patlıcanlar acı suyunu saldıktan sonra bol suda yıkanır. Patlıcanları kızartmak için tavaya yeterince zeytin yağı konup kızdırılır. Yağ ısınınca patlıcanlar konur. Patlıcanlar tahta kaşıkla karıştırılarak hafifçe pembeleşene kadar kızartılır. Kızaran patlıcanlar kevgirle yağı süzülerek alınır ve tenceredeki malzemenin üzerine yerleştirilir. Küçük parçalar halinde doğranmış domatesler ve biberler de ilave edildikten sonra tencerenin kapağı kapatılır ve hafif ateşe oturtulur. Patlıcanlar yarım saat pişirildikten sonra servis tabağına alınıp servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Yaz
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 13 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,033 saniyede oluşturuldu.