Ana Sayfa > Marmelatlar - Reçeller > Ahududu Reçeli

(Ahududu Reçeli nasıl yapılır)

Ahududu Reçeli için kullanılan malzemeler :
1 kilogram ahududu
1.5 kilogram tozşeker
2 yemek kaşığı limon suyu

Tarifi :
Ayıkladığınız ahududuları büyük bir kap içinde yıkayın ve süzgece alıp süzün.

İyice süzülmüş ahududuları bir tencereye, bir kat ahududu bir kat toz şeker olmak üzere kat kat koyun. Üzerine limon suyunu ekleyin. Kısık ateşte reçel önce sulanıp sonra koyu bir kıvama gelinceye kadar ara ara karıştırarak kaynatın.

Kıvama gelmiş reçeli ateşten alın, delikli bir kepçe ile üstündeki köpükleri toplayın. Sıcakken kavanozlara koyun.

Yemeğin mevsimi : Yaz
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 20

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 13 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,013 saniyede oluşturuldu.