Yumurta Kroketi için kullanılan malzemeler :
5 adet haşlanmış yumurta
1 çiğ yumurta
1 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı tepeleme un
3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar
yarım demet dere otu
1 bardak süt
iki kaşık galeta unu
kızartma yağı
tuz
karabiber
Tarifi : Bir tencereye tereyağını koyup eritin. Unu ilave edin. Esmerleşmeden kavurun ve ılık sütü yavaş yavaş ilave edin. Orta ateşte boza kıvamına gelene kadar pişirin. Sonra içine çok ince kıyılmış dereotu, tuz, karabiber, rendelenmiş kaşar, 1 yumurtanın sarısı, ve ince kıyılmış haşlanmış yumurtaları katın. Bu karışım soğuduktan sonra küçük parçalar koparıp avucunuz da yuvarlayın önce bir yumurtanın çırpılmış beyazına sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartıp servis tabağına alın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 5