Hamsi Köftesi için kullanılan malzemeler :
1 kg hamsi
1 su bardağı ekmek içi
2 adet yumurta
1 demet maydanoz
1 kaşık un
kızartmak için sıvıyağ
tuz
karabiber
Tarifi : Hamsiler temizlenip yıkanır ve kılçıkları çıkarılır. Çok az su ile hafif haşlanır. Suyu süzdürülür. Hamsilerin içine ufalanmış ekmek içi, kıyılmış maydanoz, yumurtalar, tuz, karabiber konup yoğrulur. Yumurta büyüklüğünde parçalar alıp köfte sekline getirilir. Una bulayıp kızgın yağda kızartılır. Kağıt peçete üzerine çıkarılıp sıcak servis yapılır.
Yemeğin mevsimi : Kış Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 15 Mart 2004