Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Sultan Reşat Pilavı

(Sultan Reşat Pilavı nasıl yapılır)

Sultan Reşat Pilavı için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
2 domates
1 kırmızı biber
250 g kıyma
1 soğan
5 diş sarımsak
tuz
karabiber
kekik
sıvı yağ

Tarifi :
Pirinçler önceden sıcak tuzlu suda ıslatılır. Sonra süzülüp tencerede sıvı yağ ile kavrulur. Biraz tuz serpilip kavurma işlemine devam edilir. Üzerine sıcak su koyulup ağzı kapalı olarak pişmeye bırakılır. Kıyma bir kaba alınır ve üzerine karabiber, yarım soğanın rendesi ve bir miktar tuz koyulup yoğrulur. Bundan küçük köfteler yuvarlanır.

Bu köfteler bir tavada kızmış sıvı yağ ile kazartılır. Köfteler biraz kızarınca içine doğranmış yarım soğan, rendelenmiş sarımsaklar ilave edilir, karıştırılır. Sonra doğranmış biber ve son olarkta domatesler koyulur. Tuz, karabiber ve kekik atıldıktan sonra karıştırılır ve ocaktan alınır. Pişen pilavın üzerine hazırlanan bu köftelerden koyularak servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 16 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,026 saniyede oluşturuldu.