Ana Sayfa > Tatlılar > Baklava

(Baklava nasıl yapılır)

Baklava için kullanılan malzemeler :
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta
1 su bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
aldığı kadar un

Şerbet:
1 litre su
1 kg şeker
1/2 limon suyu
Üzerine:
1/2 kg tereyağı
1su bardağı sıvı yağ

İçine:
ceviz veya fındık içi

Tarifi :
Süt, yoğurt, yumurta, yağ karıştırılır, aldığı kadar un koyulur ve elde edilen hamurdan bezeler alınıp ince bir şekilde açılır. Bu ince açılmış yufkalardan istenilen şekilde katlanıp veya direk tepsiye koyularak arasına da ceviz içi serpilip baklava hazırlanır. Üzerine yağ eritilip kızdırıldıktan sonra dökülür, sonra fırında kızartılır. Fırından çıktıktan sonra önceden su ve şeker kaynatılıp limon suyu dökülerek hazırlanan şerbet tatlı ılıkken dökülür.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 24

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 04 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.