Ana Sayfa > Tatlılar > Yufkalı Tahin Helvası

(Yufkalı Tahin Helvası nasıl yapılır)

Yufkalı Tahin Helvası için kullanılan malzemeler :
2 adet yufka
200 g sade tahin helvası
5 yemek kaşığı sıvıyağ
6 yemek kaşığı pudra şekeri
2 tatlı kaşığı tarçın

Tarifi :
Bir kase içinde helva ezilir. Yufkalar üst üste koyulur ve 8 parçaya kesilir. Üçgen şekline gelen yufkaların geniş tarafına bir tatlı kaşığı helva koyulur ve sigara böreği gibi sarılır. Bu işlemden sonra sarılmış yufkalar bir tas içinde suya batırılıp çıkarılır ve elle sıkılıp sıvıyağda kızdırılır. Kızaranların fazla yağı alındıktan sonra üzerine pudra şekeri ve
tarçın karıştırılıp dökülerek servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 17 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,033 saniyede oluşturuldu.