Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Patates Bonzai

(Patates Bonzai nasıl yapılır)

Patates Bonzai için kullanılan malzemeler :
15 patates
3 adet salatalık
4 adet kırmızı turp
1/2 demet dereotu

Sos İçin:
1 yemek kaşığı hardal
1 limon suyu
3 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Tarifi :
Patatesler haşlanıp kabukları soyulur. Turp ve salatalıklar ince ince dilimlenp servis tabağının altına dizilir. Üzerine de haşlanmış patatesler doğranır. Sos için gerekli tüm
malzemeler bir kapta karıştırılır ve patateslerin üzerine gezdirilir. Dereotuyla süslenip servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 17 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,030 saniyede oluşturuldu.