Ana Sayfa > Tatlılar > Yufkalı Elma Tatlısı

(Yufkalı Elma Tatlısı nasıl yapılır)

Yufkalı Elma Tatlısı için kullanılan malzemeler :
2 adet yufka
2 adet elma
3 çorba kaşığı ceviziçi
1 tatlı kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı kuru üzüm
kızarmak için sıvı yağ
üzeri için pudra şekeri

Tarifi :
Yufkaları dört parmak eninde uzun şeritler halinde kesin. Bir tavaya rendelenmiş elmaları, toz şekeri,ceviziçini,tarçını ve kuru üzümü koyup 1-2 dk.kadar sote edip soğumaya bırakın. Yufkaların bir ucuna bu içten koyup sarın. Kızgın tavada yufkalı elmaları kızartın. Üzerine bol miktarda pudra şekeri döküp servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 28 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.