Yufkalı Elma Tatlısı için kullanılan malzemeler :
2 adet yufka
2 adet elma
3 çorba kaşığı ceviziçi
1 tatlı kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı kuru üzüm
kızarmak için sıvı yağ
üzeri için pudra şekeri
Tarifi : Yufkaları dört parmak eninde uzun şeritler halinde kesin. Bir tavaya rendelenmiş elmaları, toz şekeri,ceviziçini,tarçını ve kuru üzümü koyup 1-2 dk.kadar sote edip soğumaya bırakın. Yufkaların bir ucuna bu içten koyup sarın. Kızgın tavada yufkalı elmaları kızartın. Üzerine bol miktarda pudra şekeri döküp servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 28 Mart 2004