Ana Sayfa > Tatlılar > Divan Tatlısı

(Divan Tatlısı nasıl yapılır)

Divan Tatlısı için kullanılan malzemeler :
Ekmek malzeme :
100 ml. Süt
50 gr. Tereyağ
80 gr. Un
3 adet Yumurta
1/2çay kaşığı Tuz.

Krema malzeme :
250 ml.Süt
75 gr. Şeker
30 gr. Tereyağ
50 gr. Un
1 adet Yumurta
1/2paket Vanilya,

Çikolata sos :
200 ml.Süt
50 gr. Kuvartür
50 gr. Pralin
40 gr. Kakao
1 ad. Yumurta sarısı
1/2tatlı kaşığı Nişasta.

Tarifi :
Tarif : (ekmek) : Süt kaynatılıp, içine tereyağ katıp eritilir. Sonra unu katıp tel yardımıyla kısık ateşte pişerken yoğrulur. 5-6 dk. sonra ateşten alınıp mikserde karıştırılırken, yumurtalar yedirilir. Sonra sıkma torbası ile tepsiye sıkılıp, sıcak fırında 25 dk.pişirilir.

Krema : Süt, şeker ilave edilip kaynatılır. Ayrı bir kapta yumurta kırılıp, kaynayan sütten çok az ilave edilip, un ve vanilya ile birlikte iyice çırpılır. Bu karışım ince tel süzgeçten geçirilip, kaynayan süte karıştırılır. Koyulaşınca tereyağ eklenerek kısık ateşte pişirilip, soğumaya alınır.

Sosu : Süt kaynarken içine kakao, pralin ve kuvertür ilave edilir. Nişasta suyun içinde eritilip, yumurta sarısı karıştırılarak, süte yedirilir. 25-30 dk. pişirilerek soğumaya bırakılır. Hazırlanan ekmeğin içine krema sürülüp tabağa konur. Üzerine çikolata sos dökülerek servis edilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 30 Kasım 2003

Arama


Günün Püfü

Domates kabuğunun kolayca soyulabilmesi için domatesleri kaynar suda bir dakika bekletin.





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.