Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Pırasalı Kapama

(Pırasalı Kapama nasıl yapılır)

Pırasalı Kapama için kullanılan malzemeler :
1 adet soğan
1,2 dal pırasa yaprağı
1 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı salça
1 kase yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 adet et suyu tablet
2 su bardağı sıcak su
1 kase yoğurt
tuz
karabiber
nane
kırmızıbiber

Tarifi :
Soğanı ve pırasaları küçük küçük doğrayıp pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ve ılık su da yarım saat kadar beklettiğiniz pirinçleri ilave edin. İki bardak suyla birlikte et suyu tableti de karıştırın. Pirinçler suyunu çekince tencereden alıp cam bir kaba koyun. Pirinçlerin kabın her yerine eşit miktarda yayılmasını sağlayın. Bir kapta yoğurdu, karbonatı ve tuzu karıştırıp cam tepsiye yaydığınız pirinçlerin üzerine dökün. Baharatları da serptikten sonra 175 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Yemeğin mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 28 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,023 saniyede oluşturuldu.