Lahana Turşusu için kullanılan malzemeler :
1 orta büyüklükte lahana
1 baş sarımsak
2- 3 adet acı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı şeker
1 avuç nohut
1 kahve kaşığı bira mayası
Tuz (5 bardak suya 1 dolu çorba kaşığı)
Tarifi : Lahana bir iki yaprak soyulup dilim dilim kesilir. Emaye bir kovaya yerleştirilir. Kırmızı biber, sarımsak ve nohut konur.
5 bardak suya 1 çorba kaşığı esas olmak üzere tuzlu su hazırlanır. Şeker ve bira mayası konup, eritilir. Lahananın üzerini geçecek şekilde doldurulur.
Her gün 1- 2 kere karıştırılıp suyu savrularak havalandırılır. (Fena kokmaması ve suyun parlak olması için)
15- 20 gün içinde turşu olur.
Yemeğin mevsimi : Sonbahar Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 20
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 30 Kasım 2003