Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Çikolatalı Pasta

(Çikolatalı Pasta nasıl yapılır)

Çikolatalı Pasta için kullanılan malzemeler :
1 adet hazır kek
2 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı kakao
1 adet yumurta
1 paket vanilya
2 su bardağı.

süslemek için:
200 gr. çilek
pudra şekeri

keki ıslatmak için:
1 su bardağı şekerli süt

Tarifi :
Şekeri, unu, sütü, yumurtayı kakaoyu, vanilyayı ve yumurtayı bir kap içinde karıştırın. Bu karışım ocakta koyu bir sos kıvamına gelinceye kadar pişirin. Hazır keki iki parçaya ayırıp şekerli sütle ıslatın. Pişirdiğiniz pasta sosunu pastanın arasına sürün. Pastanın üzerine de çikolatalı sos döktükten sonra çilek dilimleriyle ve pudra şekeriyle süsleyip soğumaya bırakın. Buzdolabında bir süre bekletip soğuttuktan sonra servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 10

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 28 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Makarna pişirirken haşlama suyuna azıcık sıvı yağ katılırsa, hem su kaynayınca taşmaz, hem de makarnalar birbirine yapışmaz.





Sayfa 0,015 saniyede oluşturuldu.