Ana Sayfa > Turşular > Salatalık Biber Turşusu

(Salatalık Biber Turşusu nasıl yapılır)

Salatalık Biber Turşusu için kullanılan malzemeler :
Yarım kg. sivri biber
10- 15 adet küçük salatalık
1 baş sarımsak
2 bardak sirke
Yarım demet maydanoz
Tuz (4,5 bardak suya 1 çorba kaşığı)

Tarifi :
Salatalık ve biber yıkanır. Çatalla bir iki yerinden delinir. 9 bardak suya 2 çorba kaşığı tuz konup kaynatılır. Biberler ve salatalıklar daldırılıp hemen çıkarılır. Kavanoza sarımsak ve maydanozla karışık olarak yerleştirilir. Haşlama suyuna sirke katılır. Üzerine doldurulur. Temiz bir ağırlık konup kapak kapatılır.

Salatalık ve biber sararınca turşu olmuştur.

Yemeğin mevsimi : Sonbahar
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 20

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 30 Kasım 2003

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.