Vişneli Ekmek Tatlısı için kullanılan malzemeler :
8 dilim tost ekmeği
2 su bardağı dondurulmuş vişne
2 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı kaymak
3 su bardağı su
Tarifi : Vişneler dondurucudan çıkartılıp yarım saat bekletilir. Bu süre sonunda çıkan su tencereye koyulur, üzerine de 3 su bardağı su ve şeker ilave edilip kaynamaya bırakılır. Kaynayınca vişneler koyulup 5 dakika daha kaynatılır. Ekmekler fırın tepsisine dizilip fırında biraz kızartılır. 4 ekmeğin üzerine hazırlanan vişneli sudan dökülüp ekmekler ıslatılır. Sonra diğer 4 dilim ekmek ıslanan ekmeklerin üzerine koyulup birlikte ıslatılır. Soğuyunca üzerine kaymak koyularak servis yapılır.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4