Ana Sayfa > Tatlılar > Vişneli Ekmek Tatlısı

(Vişneli Ekmek Tatlısı nasıl yapılır)

Vişneli Ekmek Tatlısı için kullanılan malzemeler :
8 dilim tost ekmeği
2 su bardağı dondurulmuş vişne
2 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı kaymak
3 su bardağı su

Tarifi :
Vişneler dondurucudan çıkartılıp yarım saat bekletilir. Bu süre sonunda çıkan su tencereye koyulur, üzerine de 3 su bardağı su ve şeker ilave edilip kaynamaya bırakılır. Kaynayınca vişneler koyulup 5 dakika daha kaynatılır. Ekmekler fırın tepsisine dizilip fırında biraz kızartılır. 4 ekmeğin üzerine hazırlanan vişneli sudan dökülüp ekmekler ıslatılır. Sonra diğer 4 dilim ekmek ıslanan ekmeklerin üzerine koyulup birlikte ıslatılır. Soğuyunca üzerine kaymak koyularak servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 30 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,027 saniyede oluşturuldu.