Enginar Salatası 2 için kullanılan malzemeler :
3 enginar
4 taze soğan
2 domates
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 limon
göbek salata
1 çorba kaşığı doğranmış dereotu
tuz
zeytinyağı
Tarifi : Kaynayan tuzlu suda enginarlar 10 dakika haşlanır. Taze soğan, göbek salata ve domatesler doğranır, karıştırılır. İçine bezelye ilave edilir. Haşlanan enginarlar da küp küp doğranıp salatanın içine koyulur. Tüm malzeme karıştırılır, üzerine tuz, limon ve zeytinyağı gezdirilip doğranmış dereotu koyularak servis yapılır.
Yemeğin mevsimi : İlkbahar Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin