Zeytinyağlı Enginar 2 için kullanılan malzemeler :
5 enginar
2 havuç
2 patates
1 soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
4 şeker
1 çorba kaşığı tuz
1/2 limon suyu
dereotu
yağlı kağıt
Tarifi : Enginarlar temizlendikten sonra tencerenin zeminine dizilir. Üzerine doğranmış soğanlar ve sebzeler yerleştirilir. Sonra üzerine şeker, zeytinyağı, limon ve tuz gezdirilip biraz su eklenir. Tencerenin üzerine ıslatılmış yağlı kağıt kapatılır ve 45 dakika pişmeye bırakılır. Piştikten sonra üzerlerine dereotu serpilerek servis yapılır.
Yemeğin mevsimi : İlkbahar Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : MeLTeM Gönderdiği tarih : 09 Nisan 2004