Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Zeytinyağlı Enginar 2

(Zeytinyağlı Enginar 2 nasıl yapılır)

Zeytinyağlı Enginar 2 için kullanılan malzemeler :
5 enginar
2 havuç
2 patates
1 soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
4 şeker
1 çorba kaşığı tuz
1/2 limon suyu
dereotu
yağlı kağıt

Tarifi :
Enginarlar temizlendikten sonra tencerenin zeminine dizilir. Üzerine doğranmış soğanlar ve sebzeler yerleştirilir. Sonra üzerine şeker, zeytinyağı, limon ve tuz gezdirilip biraz su eklenir. Tencerenin üzerine ıslatılmış yağlı kağıt kapatılır ve 45 dakika pişmeye bırakılır. Piştikten sonra üzerlerine dereotu serpilerek servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : İlkbahar
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 09 Nisan 2004

Arama


Günün Püfü

Balığı yıkadıktan sonra iyice kurulamak una ve yumurtaya daha iyi bulanmalarını sağlar bu da yemeğinize lezzet verir





Sayfa 0,013 saniyede oluşturuldu.