Ana Sayfa > Çorbalar > Taze Fasülye Çorbası

(Taze Fasülye Çorbası nasıl yapılır)

Taze Fasülye Çorbası için kullanılan malzemeler :
200 g fasülye
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı şeker
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı tereyağı
5 bardak su


Tarifi :
Tenizlenip yıkanan fasülyeler küçük küçük doğranır ve 5 bardak su içinde pişmeye
bırakılır. Yoğurt, yumurta sarısı ve un çırpılır. Fasülyeler pişince hazırlanan bu karışım yavaş yavaş fasülyelerin içine ilave edilir. Sonra şekeri koyulur. Piştikten sonra tereyağı kızdırılıp üzerine gezdirilip servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Yaz
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 18 Mayıs 2004

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,016 saniyede oluşturuldu.