Patates Böreği için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı süt
3 patates
3 yumurta
tuz
aldığı kadar un
1 paket yaş maya
1 paket margarin
1/2 su bardağı sıvı yağ
pastırma
ıspanak
peynir
Tarifi : Oda sıcaklığındaki margarin elle yumuşatılır. İçine haşlanmış patatesler rendelenir. Yumurtalar, maya, un, tuz, süt ve sıvı yağ ilave edilip yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur 3 eşit parçaya ayrılıp buzdolabında dinlenmeye bırakılır. Sonra hamur un yardımıyla açılır ve 12 parçaya kesilir. Doğranmış pastırma, ıspanak ve peynir karıştırılıp kesilen hamurların geniş kısmına koyulup sarılır. Hazırlanan börekler tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı sürülür. Tepside mayası geldikten sonra 200 derecelik fırında pişirilir.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 12
Gönderen : MeLTeM Gönderdiği tarih : 18 Mayıs 2004