Etli Bezelye için kullanılan malzemeler :
1 kg taze bezelye içi
250-300 gr kuşbaşı et
1 adet kuru soğan
3 adet domates
3 kaşık yağ
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı toz şeker
tuz
Tarifi : Kuşbaşı et ile çentilmiş soğan birlikte ve et suyunu çekene kadar kavrulur. Üzerine kabuğu soyulmuş ve ince kesilmiş domates eklenir. Kavrulmaya devam edilir.
Domatesler öldürüldükten sonra iç bezelye atılır ve rengi hafifçe dönene kadar kavurmaya devam edilir.
Bu yarı pişmiş karışımın üzerine, 3 bardak su, tuz, 1 tatlı kaşığı şeker konulur ve kapağı kapatılılır. Bezelye ve etler yumuşayıncaya kadar pişirilir
NOT:
Yemekte konserve bezelye kullanılmak istenirse, domatesler kavrulduktan sonra, bezelye kavrulmadan, doğrudan su ilave edilerek içine katılır ve pişirilir. Miktar olarak 2 su bardağı bezelye yeterlidir.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 11 Haziran 2004