Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Pastırmalı Paçanga Böreği

(Pastırmalı Paçanga Böreği nasıl yapılır)

Pastırmalı Paçanga Böreği için kullanılan malzemeler :
500 gr. yufka
500 gr. pastırma
250 gr. tereyağı
500 gr. kaşar Peyniri
3 adet domates
2 adet sivri biber (zevke göre acı veya tatlı)
tuz
karabiber
kimyon
bir tutam kırmızı biber

Tarifi :
Pastırmalar çemenlerinden ayırılıp ince ince doğranır. Daha sonra tereyağından bir kaşık alıp tavada eritilir. Doğradığımız pastırmaları tavada kızartırız, daha sonra önceden kabuklarını soyup küçük küçük doğradığımız domatesleri ve biberleri ve baharatını ve tuzunu katıp hepsini pişiririz. Tereyağını eritip bir kenerar koyarız. Yufkaları alıp 8 parçaya böleriz. Erittiğimiz tereyağını yufkanın üstüne gezdiririz. Parçaların içine hazırladığımız harçtan koyup, sigara böreği gibi sararız. Yufkalar bitene kadar aynı işemi yaparız. Yağlanan tepsiye börekleri alıp, üstüne yumurtanın sarısını sürüp 200 derece fırında pişiririz. Pişmeye yakın fırından tepsiyi çıkarıp daha önceden rendelediğimiz kaşar peynirini böreklerin üstüne bol miktarda serpip fırına tekrar veririz. Kızarınca çıkartıp, sıcak servis yaparız.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 18 Haziran 2004

Arama


Günün Püfü

Makarna pişirirken haşlama suyuna azıcık sıvı yağ katılırsa, hem su kaynayınca taşmaz, hem de makarnalar birbirine yapışmaz.





Sayfa 0,013 saniyede oluşturuldu.