Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Batırık

(Batırık nasıl yapılır)

Batırık için kullanılan malzemeler :
2,5 su bardağı ince bulgur
3 su bardağı ılık su
1,5 su bardağı tahin
150 gr kuru soğan
3 orta boy (250 gr)domates
1/2 yemek kaşığı domates salçası
6-7 adet yeşil soğan
1 demet maydanoz
1/2 su bardağı limon suyu (isteğe bağlı artırılabilir)
2,5 tatlı kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı kırmızı biber
1,5 tatlı kaşığı kimyon

Tarifi :
Bulguru derin tepsiye koyunuz ve ılık suyla ıslatıp, kapağı kapatarak 20-25 dakika bekletin. Soğanı soyup ince kıyın. Yeşil soğan ve maydanozu yıkayıp ayıklayın ve ince kıyın. Domateslerin kabuğunu soyup küçük doğrayın. Bulgura kuru soğanı, salçayı, domatesi, kimyon ve kırmızı biberi katarak yumuşayıncaya kadar yoğurun. Tahini katıp tekrar yoğurun. Yeşil soğan, maydanoz, tuz, limon suyu katıp karıştırın. Avuç içinde, parmaklar arasında sıkarak köfte şekli verin, marul ile servis ediniz. (Turşu veya domates salatasıyla da servis yapabilirsiniz) Bazı yörelerde batırık, dövülmüş ceviz içiyle, susamla veya yer fıstığıyla yapılmaktadır.

NOT: Kış aylarında kurutulmuş domatesle yapılan batırığın tadı çok güzel olur.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 28 Haziran 2004

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,017 saniyede oluşturuldu.