Ana Sayfa > Tatlılar > Çilekli Mini Tart

(Çilekli Mini Tart nasıl yapılır)

Çilekli Mini Tart için kullanılan malzemeler :
6 adet milföy hamuru
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
yarım su bardağı toz şeker
yarım çay bardağı un
1 yemek kaşığı margarin
1 kase kıyılmış fındık
1 paket dondurulmuş çilek

Tarifi :
Milföy hamularının kenarlarını yuvarlak kalıpla kesin. Çatalla delin. Önceden ısıtılmış 180°C fırında kuruyana kadar, 20-25 dakika pişirin. Ayrı bir tencerede süt, şeker, yumurta ve unu muhallebi kıvamında pişirin. Margarin ilave edin. Biraz soğuduktan sonra krem şanti ilave edip, çırpın. Kalıptan çıkardığınız milföy kaselerinin içini krema ile doldurun. Üzerini dondurulmuş çilek ve kıyılmış fındık ile süsleyin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 16 Temmuz 2004

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,015 saniyede oluşturuldu.