Portakal Soslu Kek için kullanılan malzemeler :
3 adet yumurta
7 çorba kaşığı tozşeker
7 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 portakal kabuğunun rendesi ve suyu
Sosu için:
2 portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
5 yemek kaşığı tozşeker
Tarifi : Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın. Sarıları tozşeker ile köpük haline gelinceye kadar çırpın. Beyazları kar haline gelinceye kadar çırpıp, un ve kabartma tozunu eleyin. Portakalın suyunu sıkıp, kabuğunu rendeleyin. Hamura ilave edin. Yağlanmış kalıba döküp, 180°C ısıtılmış fırında, 20-25 dakika pişirin. Kek fırından çıkınca, kalıptan çıkartın. 2 portakal suyu, 1 portakal kabuğu rendesi ve şekeri kaynatıp, sıcakken kekin üzerine gezdirin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 10
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 16 Temmuz 2004