Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Madımak Yemeği

(Madımak Yemeği nasıl yapılır)

Madımak Yemeği için kullanılan malzemeler :
1 kg madımak
200 gr kıyma
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
1 fincan bulgur
2 soğan
tuz
karabiber

Tarifi :
Madımakların kök tarafındaki kırmızı kısımlar alarak ayıklayın. Yıkadıktan sonra süzün ve soğanları soyup yemeklik şeklinde doğrayın. Tereyağına soğanları pembeleşene kadar kavurun ve kıyma ilave ederek 4-5 dakika pişirin. Salça ve sekiz su bardağı su ekleyip kaynatın. Madımak ilave edip 10 dakika kaynattıktan sonra bulguru ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edip tencerenin kapağını kapatarak 25-30 dakika kaynatın. Sıcak olarak servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 23 Temmuz 2004

Arama


Günün Püfü

Ekmeğin küflenmemesi için, ekmek kutusuna ufak bir kabın içinde tuz koyabilirsiniz.





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.