Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Mercimekli Köfte

(Mercimekli Köfte nasıl yapılır)

Mercimekli Köfte için kullanılan malzemeler :
1 küçük su bardağı kırmızı mercimek
1 küçük su bardağı ince bulgur
1 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı domates
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pul veya kırmızı biber,tuz
6 adet sarımsak
1/2 çay bardağı sıvıyağ
3 adet taze soğan
1/3 demet maydanoz
1/2 limon

Tarifi :
Mercimek ayıklanıp yıkandıktan sonra 2 su bardağı suda yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir ve suyu çektirilir. Ocaktan alınır ve ince bulgur eklenip karıştırılır, ağzı kapanıp 5 dakika demlenmeye bırakılır.

Tavada sıvıyağda yemeklik doğranan soğanlar sarartılır, salça eklenir. baharat ve tuz eklenip sos ocaktan alınır.

Demlenen mercimekle bulgura sos ve küçük doğranmış sarımsaklar eklenerek karıştırılıp yoğrulur. En son küçük doğranmış taze soğan ve maydanoz ve limon suyu eklenip harmanlanır. Avuç içinde sıkılarak yassı köfteler yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Turşu Marul Söğüş domates/salatalık
Kaç Kişilik : 5

Gönderen : GÜLNUR
Gönderdiği tarih : 12 Ekim 2004

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,020 saniyede oluşturuldu.