Ana Sayfa > Yumurta Yemekleri > Yumurtalı Dut

(Yumurtalı Dut nasıl yapılır)

Yumurtalı Dut için kullanılan malzemeler :
250 gr. temizlenmiş dut
5 yumurta
2.5 yemek kaşığı tereyağı

Tarifi :
Dutların çöpleri alınarak temizlenir ve yıkanır, kumları dibe çöksün diye biraz suda bekletilir. Yıkadıktan sonra tavada kızdırılıp ve köpüren tereyağına dökülür. Kaşıkla biraz karıştırılır. Sonra kaşıkla dutların üzeri düzeltilir ve tavanın kapağı kapatılır, kısık ateşte cızırdayana kadar pişirilir. Bu işlemden sonra kırılıp çırpılmış yumurtalar tavanın üzerine dökülür, çiğliği kalmayana kadar pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : şengül
Gönderdiği tarih : 25 Ekim 2004

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,019 saniyede oluşturuldu.