Badem Pare için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı pudra şekeri
1/2 su bardağı irmik
3 yumurta
yarım portakalın rendelenmiş kabuğu
50 g badem
Şurubu için:
1/2 kg tozşeker
2 su bardağı su
1/2 limon
Tarifi : Şurubu hazırlamak için su, toz şeker ve limon suyu bir kaba alınıp karıştırılır. Kaynayınca ocaktan alınır ve ılımaya bırakılır.
Diğer tarafta Badem dışındaki bütün malzeme karıştırılır ve hamur haline getirilir. Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine krem şanti torbasından ceviz büyüklüğünde kurabiyeler sıkılır.
Üzerlerine birer badem yerleştirilir ve önceden ısıtılmış 180-200 derecelik fırında 22-28 dakika pişirilir. Fırından çıkan sıcak badem parelerin üzerine ılık şurup dökülür.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 8