Ezo Gelin Pilavı için kullanılan malzemeler :
1 yemek kaşığı tereyağı
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı arpa şehriye
1 su bardağı bulgur
1 adet pırasa
1 adet biber
1 adet soğan
1 adet kırmızı biber
2 adet domates
1 adet defne yaprağı
3.5 su bardağı et suyu
yarım demet maydanoz
tuz
karabiber
Tarifi : Tereyağı ve sıvıyağ tencereye alınır. Şehriye yağda 5 dk kavurulur. Yıkanmış pirinç ve bulgur ilave edilir. Kısık ateşte birkaç dakika daha kavurulur. İnce kıyılmış pırasa, biber ve soğan eklenir. Domates küp küp doğranır. Et suyuyla beraber tencereye ilave edilir. Tuz, karabiber ve defne yaprağını katıp, 20 dk pişirilir. Defne yaprağı tencereden alınır. İnce kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapılır.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 27 Ekim 2004