Ramazan Helvası için kullanılan malzemeler :
3 su bardağı un
4 çorba kaşığı toz antep fıstığı
250 g margarin
150 g pekmez
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
3 çorba kaşığı tahin
50 g dolmalık fıstık
Tarifi : Margarin tencerede eritilir ve dolmalık fıstıklar renkleri deyişinceye kadar kavrulur. Bunun üzerine un ilave edilir ve kısık ateşte 20 dakika sürekli karıştırılarak kavrulur. Bir kabın içinde pekmez, şeker ve su karıştırılır. Un pembeleşince pekmezli karışım ilave edilip sürekli karıştırılarak helvanın suyunu çekmesi sağlanır. Helvaya 3 kaşık tahin ilave edilip 5 dakika daha kavrulur. Helva biraz dinlendikten sonra kaşıkla şekil verilir ve üzerine toz antep fıstığı serpilip servis yapılır.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 8