Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Akşam Sefası

(Akşam Sefası nasıl yapılır)

Akşam Sefası için kullanılan malzemeler :
400 gr patates
500 gr erişte
5 arpacık soğanı
1.5 kahve fincanı margarin
300 ml kırmızı şarap
2 çorba kaşığı sirke
tuz
2 et suyu tableti, karabiber
1/2 demet maydanoz
400 gr lahana
3 yumurta
6 somon fileto
1 limon
150 gr süt kreması
2 çorba kaşığı margarin

Tarifi :
Patatesleri kabuklarını soymadan haşlayın. Suyunu süzüp kabuklarını soyun. İri iri rendeleyin. Soğanları soyup uzunlamasına doğrayın. 1 çorba kaşığı margarin eritip soğan, şarap ve sirkeyi ekleyin. Tenceredeki karışım yarıya inene kadar pişirin. Et suyu tableti ve yarım su bardağı su ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyin.
Maydanozu yıkayıp yapraklarını ayıklayın. Lahanayı yıkayıp ayıklayın. Yaprak kısımlarında bulunan sert damarları kestikten sonra küçük küpler halinde dağrayın. 2 dakika haşlayın.
Fırını 250 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Lahanayı kalan süt kreması ve maydanozla karıştırıp püre haline getirin. Patatesleri, yumurta sarıları ve limon kabuğunu karıştırın. Yumurta aklarını köpük halini alıncaya kadar çırpın. Balığı margarinde hafifçe kavurup fırın tepsisine alın. Sebzeleri üzerine yayıp 15 dakika fırında pişirin. Erişteyi haşlayın. Soğanlı karışımı tekrar ısıtın. Balığı soğanlı karışım ve erişte eşliğinde servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 11 Kasım 2004

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,029 saniyede oluşturuldu.