Alman Kurabiyesi için kullanılan malzemeler :
375 gr.tereyağı
5 bardak un
1 tatlı kaşığı maya
1 yemek kaşığı krem şanti
2 yumurtanın sarısı
100 gr. iri taneli toz şeker
Tarifi : Yağı, unu ve parçalara ayırdığınız mayayı bir el mikseri ile iyice karıştırın.Daha sonra elinizin de yardımı ile yumuşak bir hamur oluşturun.Sıcak bir ortamda üstü kapalı bir biçimde 20 dk. bekletin.
Hamuru unlanmış bir zeminde yarım santim kalınlığında açın.6,5 cm çapında ortası 2,5 cm kesilmiş kurabiyeler oluşturun.
Halkaları tabanında yağlı kağıt bulunan bir tepsiye yerleştirin,yumurta sarısı ile sıvayın ve şekerleri üzerine serpiştirin.175 derece ısıda 12-15 dk.pişirin ve soğumaya bırakın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 10
Gönderen : MeLTeM Gönderdiği tarih : 11 Kasım 2004