Ana Sayfa > Çorbalar > Aş Çorbası

(Aş Çorbası nasıl yapılır)

Aş Çorbası için kullanılan malzemeler :
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
150 gr. kıyma
1 adet etsuyu tableti
1 su bardağı su
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
karabiber
1 çay bardağı erişte
tuz
kırmızıbiber
nane

Tarifi :
Kıymayı, tuz ve karabiberle yoğurun. Küçük parçalar koparın. Elinizde yuvarlayarak minik köfte şekli verin.

Soğanları yemeklik doğrayın. Kızdırılmış sıvı yağda kavurun. Salçayı da ilave edip karıştırın. Köfteleri de soğanın yanına alıp dikkatlice çevirmeye devam edin. Etsuyu tabletini ve 4 su bardağı suyu ilave edin.

Kaynayınca mercimek ve nohudu katın. En son olarak erişteleri ilave edin. Kapağını kapatıp 10 dakika daha pişirin. Üzerine kırmızıbiber ve nane serpip servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 12 Kasım 2004

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.





Sayfa 0,026 saniyede oluşturuldu.