Ayvalı Bulgur Pilavı için kullanılan malzemeler :
1 ayva
1 soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1.5 su bardağı su
1 su bardağı bulgur
1/2 çay kaşığı safran
Tarifi : Ayvanın kabuklarını soyup çekirdekli kısımlarını çıkarın ve dilimleyin. Tencerede tereyağını eritip rendelenmiş soğanı ekleyerek pembeleştirin. Dolmalık fıstığı ekleyip kavurduktan sonra safranı ilave edin.
Tencereye 1.5 su bardağı su döküp kaynamaya bırakın. Su kaynayınca dilimlenmiş ayvaları ve bulguru ekleyip yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : MeLTeM Gönderdiği tarih : 12 Kasım 2004