Ana Sayfa > Tatlılar > Ayvalı Turta

(Ayvalı Turta nasıl yapılır)

Ayvalı Turta için kullanılan malzemeler :
3 adet yumurta
6 yemek kaşığı toz şeker
7 yemek kaşığı tepeleme un
125 gr margarin
yarım limon suyu
yarım limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
2 adet ayva
2 yemek kaşığı bal

Tarifi :
Yumurtalar ile toz şekeri köpürünceye kadar çırpın. Margarini eritip soğutun. Unu eleyin. Limon suyu, limon kabuğu rendesi ve margarini ilave edin. Un ve kabartma tozunu katıp karıştırın.

Yağlanmış, unlanmış turta kalıbına dökün. Ayvaları soyup ince dilimleyin. Turtanın üzerine dizin. Balı üzerine gezdirin. 180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. Süsleyip servise sunun.

Yemeğin mevsimi : Sonbahar
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 12 Kasım 2004

Arama


Günün Püfü

Sert etler limon suyu ilave edilerek pişirilirse hem yumuşak ve lezzetli olur, hem de çabuk pişer.





Sayfa 0,020 saniyede oluşturuldu.