Ana Sayfa > Kompostolar - İçecekler > Bademli Ayva Kompostosu

(Bademli Ayva Kompostosu nasıl yapılır)

Bademli Ayva Kompostosu için kullanılan malzemeler :
2 ayva
5 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker
3 karanfil
1 yemek kaşığı izmir üzümü
1 yemek kaşığı soyulmuş badem

Tarifi :
Ayvaların kabuklarını soyun. Küp şeklinde doğrayıp bir tencereye alın. Üzerine şeker ve su ilave edin. Ayvanın çekirdeklerini ve karanfili ekleyip kaynatın.

Su kaynamaya başladığında ateşi iyice kısıp 20 dakika pişirin. Tencereye üzümleri ekleyip ateşten indirin. Soğuyunca kaselere boşaltıp bademleri ekleyerek servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Sonbahar
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 13 Kasım 2004

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,018 saniyede oluşturuldu.