Bademli Ayva Kompostosu için kullanılan malzemeler :
2 ayva
5 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker
3 karanfil
1 yemek kaşığı izmir üzümü
1 yemek kaşığı soyulmuş badem
Tarifi : Ayvaların kabuklarını soyun. Küp şeklinde doğrayıp bir tencereye alın. Üzerine şeker ve su ilave edin. Ayvanın çekirdeklerini ve karanfili ekleyip kaynatın.
Su kaynamaya başladığında ateşi iyice kısıp 20 dakika pişirin. Tencereye üzümleri ekleyip ateşten indirin. Soğuyunca kaselere boşaltıp bademleri ekleyerek servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Sonbahar Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : MeLTeM Gönderdiği tarih : 13 Kasım 2004