Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Bahçıvan Kebabı

(Bahçıvan Kebabı nasıl yapılır)

Bahçıvan Kebabı için kullanılan malzemeler :
600 gr kuzu kuşbaşı
60 gr margarin
150 gr arpacık soğanı
150 gr havuç
150 gr bezelye
200 gr domates
1 tatlı kaşığı tuz
150 gr çalı fasulyesi
150 gr kabak
50 gr dolmalık biber
1/2 demet dereotu
baharat torbası
2.5 bardak su

Tarifi :
Ön hazırlık olarak arpacık soğanlarını ayıklayıp, bütün olarak bırakın. Havucu kazıyın. İri zar biçimi doğrayın. Bezelyeyi ayıklayın. Domatesi, kabuklarını soyup çekirdeklerini temizledikten sonra, iri zar biçimi doğrayın. Çalı fasulyesinin kılçıklarını ayıklayın. Kabağı kazıyın. Dolmalık biberin sap ve çekirdekli kısımlarını alıp, atın. Her üç sebzeyi de, havuçta olduğu gibi, iri zar biçimi doğrayın.

Dereotunu yıkayıp iyice kuruladıktan sonra, ince kıyın. Yağın üçte birini orta boy bir tencerede, otta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca arpacık soğanı, havuç ve çalı fasulyesini ilave edip. ara sıra karıştırarak, 3-4 dakika sote edin. Dolmalık biber ve kabağı da katıp, birkaç dakika daha sote ettikten sonra, tencereyi ateşten alın.

Kalan yağı, büyük bir tencerede, oıta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca, kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin. Ateşi açın. Etleri bir kevgirle ara sıra karıştırarak, 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin. Domatesi katın. Ara sıra karıştırmaya devam ederek, birkaç dakika daha pişirin.

Tuzunu koyup, karıştırın. Sebzeleri katın. Baharat torbasını ekleyin. Suyunu ilave edip, bir taşım kaynatın. Bu arada tencerenin üzerinde oluşan köpüğü, bir kevgirle alıp, atın. Ateşi kısın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Kebabı, ağır ateşte 25-30 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu süre içinde, ara sıra tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin. Gerekirse pişirme süresini uzatın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 13 Kasım 2004

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.