Ana Sayfa > Çorbalar > Ruy Soslu Balık Çorbası

(Ruy Soslu Balık Çorbası nasıl yapılır)

Ruy Soslu Balık Çorbası için kullanılan malzemeler :
500 gr. levrek
500 gr. dil balığı
500 gr. mezgit
12 kabuklu salma midye
1 ufak ıstakoz
1/2 su bardağı zeytinyağı
2 büyük soğan
2 pırasa
2 diş dövülmüş sarmısak
2 domates
2 çorba kaşığı limon suyu
1/2 limonun kabuğu
1 tatlı kaşığı kekik
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
2 defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı dövülmüş safran
tane karabiber
ruy sos

Tarifi :
Balıkların filetolarını dikkatlice çıkarın. Temizlenen balıklardan çıkan kılçık ve başları, deniz ürünleri dışındaki tüm malzemelerle birlikte 40 dakika kadar kaynatın. Çorba hazır olduğunda malzemeleri süzün. Elinizdeki Çiğ istakoz, balık ve midyeleri çorbaya ilave ederek 15 dakika kaynatın. Etlerin dağılmamasına dikkat edin.Çorbayı, ruy sos ve kızarmış ince ekmek dilimleriyle servis edin.

Not: Ruy Sos tarifine meltem.gen.tr'de soslar bölümünden ulaşabilirsiniz

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 13 Kasım 2004

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,035 saniyede oluşturuldu.