Ana Sayfa > Soslar > Balık Sosu

(Balık Sosu nasıl yapılır)

Balık Sosu için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı çiçek yağı
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı kara biber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kasığı hardal
1 limon


Tarifi :
Malzemelerin hepsini bir kapta toplayın. Üzerine limonu sıkın. Mikserle ve çatalla bu karışımı iyice çırpın. Balık sosunuz artık hazır.
Balık sosunu tavada veya ızgarada pişirdiğiniz balığın üzerine istediğiniz miktarda dökün.

Not: Satın aldığınız balığınızı eğer tava yapacaksanız: Temizleyip yıkadıktan sonra suyunu çekmesi için iki kat kağıt havlunun üzerine serin. Üzerine de aynı kağıttan koyun ve kağıdın balığın suyunu çekmesini bekleyin. Daha sonra una bulayıp kızgın yağda kızartın. Bu işlem balığın daha lezzetli olmasını ve balıktaki unun yağı yakmamasını sağlar.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 13 Kasım 2004

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,013 saniyede oluşturuldu.