Ana Sayfa > Tatlılar > Bıçak Tatlısı

(Bıçak Tatlısı nasıl yapılır)

Bıçak Tatlısı için kullanılan malzemeler :
1 paket margarin
2 su bardağı süt
3 su barağı un
1 adet yumurta

şerbet için:
500 gr şeker
1,5 su bardağı su
1/2 limonun suyu

Tarifi :
Önce şerbeti hazırlayın. Bunun için şeker ve 1.5 su bardağı suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edin.

Derin bir kapta margarini eritin. Sütü ekleyin. Kaynadıktan sonra altını kapatın. Unu azar azar ekleyin. Sürekli karıştırarak hamur yapın.Hamur ılınınca, yumurtayı ekleyin.İyice yoğurun. Hamuru fırın kabına yayın. Elinizle düzeltin. Bıçakla baklava dilimleri şeklinde kesin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin. Fırından çıkınca üzerine soğuk şerbet gezdirin. 4 saat dinlendirip,servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 20 Kasım 2004

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,030 saniyede oluşturuldu.