Ana Sayfa > Tatlılar > Burma Kadayıf

(Burma Kadayıf nasıl yapılır)

Burma Kadayıf için kullanılan malzemeler :
1 kg çiğ burma kadayıf
600 gr margarin
1 kg öğütülmüş fıstık içi
1 çorba kaşığı pekmez

şerbet için:
6 su bardağı su
3 kg toz şeker

Tarifi :
Şekeri ve suyu bir tencerede karıştırın. Şurup kıvamına gelene dek kaynatın.

Kadayıf için 100 gr eritilmiş margarini ve 1 çorba kaşığı pekmezi karıştırın. Tepsinin dibine sürün.

Çiğ burma kadayıfı düz bir zeminde açın. Ortasına boydan boya fıstık içi sepin. Sonra bir ucundan tutun burarak sarın. Tepsiye yerleştirin. Üzerine kalan eritilmiş margarini sürün. Fazla yağı tepsiyi eğerek dökün.

Burma kadayıfı önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırında 15 dk. pişirin. Aynı tepside ters yüz ederek 10 dk. da diğer yüzünü pişirin. Sıcak şerbeti üzerine dökün ve şerbetini çektikten sonra servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 10

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 26 Kasım 2004

Arama


Günün Püfü

Sert etler limon suyu ilave edilerek pişirilirse hem yumuşak ve lezzetli olur, hem de çabuk pişer.





Sayfa 0,014 saniyede oluşturuldu.