Ana Sayfa > Tatlılar > Parfe

(Parfe nasıl yapılır)

Parfe için kullanılan malzemeler :
2 poşet krem şanti
2,5 bardak süt
2 yumurta
yarım bardak toz şeker
1 kase fındık
1,5 paket pötibör bisküvi

Sos Malzemeleri:
3 kaşık kakao
3 kaşık nişasta
1 bardak süt
1 bardak su
yarım bardak şeker

Tarifi :
Şanti ve süt çırpılır. Ayrı bir kapta yumurta ve şeker çırpılıp, şantiye ilave edilir. Kırılan fındıklar ve ufalanan bisküvi bu karışıma ilave edilir, karıştırılır.

Geniş bir kaba naylon serilip, karışım içine boşaltılır ve buzlukta 1 gece bekletilir.

Sos malzemeleri karıştırılıp, 1 taşım kaynatılır. Servis yapmadan önce, kabın içinden ters çevrilerek çıkarılan parfe'nin üzerine dökülür.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 19 Temmuz 2005

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,028 saniyede oluşturuldu.