Parfe için kullanılan malzemeler :
2 poşet krem şanti
2,5 bardak süt
2 yumurta
yarım bardak toz şeker
1 kase fındık
1,5 paket pötibör bisküvi
Sos Malzemeleri:
3 kaşık kakao
3 kaşık nişasta
1 bardak süt
1 bardak su
yarım bardak şeker
Tarifi : Şanti ve süt çırpılır. Ayrı bir kapta yumurta ve şeker çırpılıp, şantiye ilave edilir. Kırılan fındıklar ve ufalanan bisküvi bu karışıma ilave edilir, karıştırılır.
Geniş bir kaba naylon serilip, karışım içine boşaltılır ve buzlukta 1 gece bekletilir.
Sos malzemeleri karıştırılıp, 1 taşım kaynatılır. Servis yapmadan önce, kabın içinden ters çevrilerek çıkarılan parfe'nin üzerine dökülür.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 8
Gönderen : MeLTeM Gönderdiği tarih : 19 Temmuz 2005