Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Aside

(Aside nasıl yapılır)

Aside için kullanılan malzemeler :
250 gr. kurutulmuş bamya
2-3 kurutulmuş arnavut biberi
3 soğan
2 su bardağı et suyu
5 çorba kaşığı un
tuz

Tarifi :
Kurutulmuş bamyaları iplerinden çıkarın. Bir bez içinde ovarak dikenlerini temizleyin. Kaynar suda 5 dk haşlayın, ocağı kapatıp tencerede bırakın.

Biberlerin tohumlarını temizleyip kıyın. Soğanların kabuğunu soyup küp küp doğrayın. Tereyağını tencerede eritip soğanı pembeleştirin. Et suyunu ilave edin. Bamyaları süzüp tencereye ekleyin. Biberi ve tuzu ilave edin. kısık ateşte yarım saat pişirip ocaktan alın.

Bir su bardağı suya tuz ekleyip kaynatın. Unu azar azar ilave edip sürekli karıştırarak koyu bir bulamaç haline gelinceye kadar pişirin. Sosu tabaklara paylaştırın.

Üzerine acılı bamyayı paylaştırıp servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : senay CETİNER
Gönderdiği tarih : 30 Ekim 2005

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,020 saniyede oluşturuldu.