Ana Sayfa > Dolmalar ve Sarmalar > Tahinli Yaprak Sarma

(Tahinli Yaprak Sarma nasıl yapılır)

Tahinli Yaprak Sarma için kullanılan malzemeler :
250 gr asma yaprağı
3 patates
2 dal taze nane
2 kabak
3 domates
3 soğan
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
yarım su bardağı tahin
yarım su bardağı zeytinyağı
1.5 bardak pirinç
tuz
karabiber

Tarifi :
Patatesleri halka halka dilimle kenara ayırın, kabakları rendeleyin ve diğer malzemelerin hepsini karıştırıp kısık ateşte pişirin. Hazırladığınız içi yapraklara sarın tencerenin dibine halka halka soduğunuz patatesleri yerleştirin, üzerine sarmaları dizin. Üzerine porselen 1 tabak koyun. 1.5 bardak su ve yarım çay bardağı zeytinyağı ekleyip, kısık ateşte pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : nurtaç
Gönderdiği tarih : 07 Kasım 2005

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,036 saniyede oluşturuldu.