Sardalya Sarması için kullanılan malzemeler :
1 kilo Sardayla balığı
1 iri beyaz soğan
ince kıyılmış 4 sap maydanoz
çekirdeksiz yeşil zeytin
yarım bayat ekmek içi
yarım limon suyu
tuz
karabiler
zeytinyağı
Tarifi : Sardalya balıkları kafası koparılarak temizlenir ve kılçıkları çıkartılır. Bolca yıkanıp süzülmeye bırakılır. Soğan rendelenir, ekmek içi ufalanır, maydonoz iyice kıyılır ve bunlar yine kıyılmış yeşil zeytin içi ile karıştırılır, üzerine limon, zeytinyağı (1 kaşık) tuz karabiber serpilir ve yoğurulur. Sardalya balıklarının iç kısmına bir miktar bu karışımdan koyularak sardalya başından kuyruğuna doğru yuvarlanarak dolma gibi sarılır. Bir cam tepsiye yan olarak dizilir. Öylece fırınlanır. Üzerleri biraz kızarana kadar tutulur çok cabuk pişer. Meze türü gibi soğuk yenir. İstenirse sıcak da yenebilir.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Meze olduğundan, deniz ürünü yemeklerin ve içki sofralarının güzel bir yemeği olur. Kaç Kişilik : 4
Gönderen : wilkonki Gönderdiği tarih : 16 Aralık 2005